26 Ocak 2012 Perşembe

Hangi antivirüs programı daha iyi?

Bilgisayarınızda yüklü bir antivirüs yazılımı yoksa, bilgisayarınız dışardan gelecek her türlü virüs tehtidine karşı açık durumda demektir. Virüs bulaşmış bir bilgisayarı kullanırken sıkıntılı anlar yaşayabilirsiniz. Açmak istediğiniz bir program veya dosya açılmaz, bilgisayar zaman zaman donar kalır, verdiğiniz komutlara tepki vermez. Çözüm için iki seçenek düşünülebilir. Birincisi bilgisayarınıza bulaşmış virüsleri temizleyerek bilgisayarı kurtarmak ki; bu çoğu zaman çözüm olmayabilir. İkincisi ise bilgisayardaki verilerinizi güvene aldıktan sonra sistemi formatlayarak yeniden kurmaktır. Tehlikeli virüslerin bulaştığı bilgisayarlar için çoğu zaman ikinci yöntem kullanılır. Birinci yöntem zahmetli olduğu gibi, bazende çözüm olmayabilir.
Sık sık virüsler ile ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız, daha bilgisayarınızda virüsler yok iken bir anti virüs yazılımı yükleyip bu durumdan kurtulabilirsiniz.




Peki hangi antivirüs daha iyi?
av-comparatives.org sitesi anti virüs yazılımlar üzerinde testler yapıp sonuçlarını paylaşan bağımsız bir organizasyonun sitesi. Bu yazıda av-comparatives.org sitesinden alınan test verileri paylaşılmıştır.
Aşağıda listelenmiş olan anti virüs yazılımları çeşitli testlerden geçirilmiş.

avast!
AVG
AVIRA
BitDefender
eScan
ESET
F-Secure
G DATA
K7
Kaspersky
McAfee
Microsoft
Panda
PC Tools
Qihoo - 360
Sophos
Symantec
Trend Micro
TrustPort
Webroot

Bu testlerin sonuçlarına göre aşağıdaki tablo oluşturulmuş.

Burada belirtilen kısaltılmış kelimeler şu anlama gelmektedir;
ADV+ : ADVANCED+   (gelişmiş+)
ADV : ADVANCED   (gelişmiş)
STD : STANDART
GRİ : TEST EDİLDİ
GRİ+N/A: Üretici bu değerlendirmenin yapılmasını kabul etmedi
SİYAH+N/A: Bu değerlendirme yapılamadı

Buradaki test sonuçlarını değerlendirirken av-comparatives.org sitesinin yaptığı uyarıyı dikkate almakta fayda var. Buradaki STANDART değeri o antivirüs programının işini iyi yaptığının göstergesidir. Tüm bu anti virüs üretici firmaları saygın ve güvenilir firmalardır. Eğer bir anti virüs yazılımı edinmek istiyorsanız öncelikle bu firmaların sayfalarına giderek deneme sürümlerini ücretsiz olarak kendi bilgisayarınızda test ettikten sonra kararınızı vermelisiniz.

Tüm bu testlerin sonunda av-comparatives.org oscar ödüllerini şu şekilde paylaştırmış:

2011 Yılının En İyi Ürünü


2011 Yılının Yüksek Standartlı Ürünleri


  
2011 Yılının En İyi Malware Tespit Eden Ürünleri



2011 Yılının En Hızlı Tarama Yapan Ürünleri


Daha ayrıntılı sonuçlar için 2011 Yılı Test sonuçları dosyasını gözden geçirebilirsiniz.
Sonuç olarak burada bahsedilen anti virüs programlarının hemen hemen bir çoğu kendisinden beklenen standartların pekçoğunu karşılamaktadır. Bazı anti virüs yazılımlarının ücretsiz sürümleri kullanılabilir. Lisanslı Windows işletim sistemi kullanıyorsanız Microsoft'un kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Microsoft Security Essential sizin için bir çözüm olabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder