18 Nisan 2012 Çarşamba

12 Nisan 2012 Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi

*Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları Konusunda Farkındalık Yaratma E.Gülek (Bilişim Suçları Bürosu Polis Memuru - Proje Ekibi )
*Hacivat Karagöz Gösterisi
*Cansu Akkaş “EĞİTİME SIZAN ZEHİR” - Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi
*İnternetin Doğum Günü Kutlaması
*Hakan Çeken And.Lisesi öğrencilerinin konseri

(370 koltuk, 290 izleyen, 110 dakika sürdü)


13.55'te başlayan etkinlik saygı duruşu ardından İstiklâl Marşımızın okunmasının ardından, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal'ın açılış konuşması ile devam etti. Uysal konuşmasında internetin doğum 19.uncu gününü kutladığımızı, internet bağımlılığın birçok uzman tarafından fizyolojik ve psikolojik zararları olduğunun belirtildiğinden, riskleri bilip bilinçli internet kullanılmasın gerektiğinden bahsetti. Açılış konuşmasına "Gelecekte karar verme mekanizmalarında yetkili olmak için, interneti siz gençlerin verimli ve bilinçli kullanmaları gerekiyor" diyerek sonlandırdı.
İzmir İnternet Haftası tanıtım video gösterimini takiben Yrd. Doçent Dr. Ferkan Kaplanseren (Dokuz Eylül Ünv. İşletme Fak. İngilizce İşletme Böl. Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Öğrt. Üyesi) Anlamlı Web (Semantic Web) konulu sunumuna giriş yaptı. İnternet ve web kavramlarının ayrımından, w3 konsorsiyumu ve standartlarından, web haricindeki internet servislerinden, arama motorlarında yapılan aramalarda neyi kast ettiğimizi bu sistemlerin nasıl anladığı, web'in nasıl çalıştığından bahseden Kaplanseren, "sayfalarda XML şeklinde bir kısım var ise, siz de o sitedeki içerikleri saf biçimde alıp bir başka web uygulamasında dilediğiniz biçimde kullanabilirsiniz anlamına gelmektedir" diyerek aslında internet kullanıcılarının sıklıkla gördükleri bu kavramı da açıkladı. XML'nin HTML'ye nazaran okunabilir bir web dili olduğunu vurgulayan, ilgi çeken sunumu ile öğrencilerin alkışını alan Kaplanseren konuşması sonunda kendisi için hazırlanan teşekkür plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal'ın elinden aldı.
Etkinlik programının sıradaki bölümünde Urla Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serkan Kulaksız'ın hazırlamış olduğu BT Sınıfı'ndan görüntülerden oluşan video-sunumu izlendi. İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Kimya ve Müzik derslerinin BT Sınıfında işlenişini konu alan video sonunda BT Öğretmeni Serkan Kulaksız ile yapılan ropörtaj ile video-sunum sona erdi. Urla Anadolu Lisesi'nden gelen izleyici öğrenciler tarafından yoğun biçimde alkışlanan video www.izmirinternethaftasi.org adresinden İzmir İnternet TV bağına tıklanarak izlenebilir.
Programın devamında "Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları Konusunda Farkındalık Yaratma Projesi" ekibi tarafından sunum gerçekleştirildi. İlk olarak söz alan ekip üyesi İzmir Kıs Lisesi Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni Gülseren Coşkun internetin doğru kullanıldığında yarar, bilinçsiz kullanıldığından ise ciddi zarar getireceğini vurguladı. Ardından söz alan İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Bürosu Bilişim Suçları konusunda çalışan Polis Memuru Ersel Gülek, bilişim suçlarından örnekler vererek, internet kullanıcılarının bazı kurallara tıpkı gerçek yaşamdaki gibi uymaları gerektiğini, ortamın sanal ancak muhtemel suçların cezalarının gerçek olacağını belirterek, öğrencilere interneti bilinçli ve güvenli kullanmaları konusunda öğütler verdi. İki adet etkileyici "örnek olay videosu" ile sunumunu kuvvetlendiren Gülek öğrencilere ve tertip komisyonuna teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Program, Güzelbahçe ilçesinde düzenlenen "Karagöz ve Hacivat İnternette" yarışmasında birinci olan Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlköğretim Okulu ekibi öğrencileri Karagöz İle Hacivat İnternet Başında isimli oyunlarını (Kemal Ünlü 7-A, Cemal Berrak 7-A, Muhsin Altunışık 7-A, Doğanay Çaylan 7-A) sergilediler. İzleyiciler tarafından ilgiyle izlenen oyun salondan yoğun alkış aldı.
Programın sonraki ayağında Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Cansu Akkaş "Eğitime Sızan Zehir" konulu konuşmasını yaptı. Sunum olarak sadece konuşmasının başlığını içeren bir fon kullanan Cansu Akkaş, özellikle internet ve bilgisayarın her türlü sorunu çözen sihirli bir anahtar olarak görülmesinin yanılgı olduğuna vurgu yaptığı konuşmasını izleyici öğrenciler dikkatle izlediler.
Zeytinalanı Anaokulu öğrencilerinin sahneye gelmelerinin ardından pasta kesimi yapıldı internetin ülkemizde yaygın kullanıma açıldığı 12 Nisan 1993'ün 19.yıldönümü kutlandı. Kutlamanın ardından Urla Hakan Çeken Anadolu Lisesi öğrencileri (Grup Maça Sekizli) izleyenlere mini konser verdiler.
Programın ardından konuşmacılar, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden Fatih Projesi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Ekibi üyeleri, katılımcılar, İzmir İnternet Haftası Ekibi toplu fotoğraf çektirdiler ve program sona erdi.

Haber: İzmir İnternet Haftası Basın Temsilcisi (12.04.2012 / Urla-İzmir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder