18 Nisan 2012 Çarşamba

12 Nisan 2012 Konak Gazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu

* PfSense Güvenlik Duvarı yazılımı semineri - Murat Kaya (Bilgi Güvenliği ve Bilişimde Kalite Danışmanı)
* İnternet Bankacılığı Semineri (Ziraat Bankası Görevlileri)

(250 koltuk, 175 izleyen, 80 dakika sürdü)

 Konak Gazi İlköğretim Okulu Konferans Salonunda saat 10.44'de başlayan etkinlik sunumunu Konak İlçe Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni Taylan Dergin yaptı. Programın sunumundan sonra kürsüye ilk olarak Bilgi Güvenliği ve Bilişimde Kalite Uzmanı Murat Kaya geldi. Kendisini beyaz şapkalı kırıcı (white hat hacker) olarak tanımlayan Murat Kaya, kendilerinin kötü niyetli hacker'lara karşı çalıştıklarını belirtti.

Tamamen açık kaynak güvenlik duvarı: PfSense
Konuşmasında ve sunumunda tamamen açık kaynak kodla dağıtılan PfSense güvenlik duvarı (Firewall) yazılımından bahsedeceğini belirten Kaya, PfSense yazılımının Linux, Unix tabanlı bir işletim sistemi üzerine kurulu bir güvenlik duvarı yazılımı olduğunu söyledi. Tamamen ücretsiz olan yazılımın kurumsal kullanımlar için de ideal olduğunu söyleyen Kaya, bilgi güvenliği kavramına giriş yaparak bilgi ve bilgi güvenliği kavramlarından bahsetti.
Kablosuz erişim şifreniz çok zor olsun, Türkçe karakter ve noktalama olsun!
Evlerde kullanılan kablosuz yayın niteliği olan modemlerin kablosuz erişim şifrelerinin zor seçilmesi gerektiği, aksi halde istenmeyen adli durumlarla karşılaşılabileceğini belirten Murat Kaya, siyah şapkalı hacker'ların tüm bilgisayarlara sızmak ve para kazanmak için her şeyi yapabileceklerini önemle vurguladı.
İkinci oturumda sunum Ziraat Bankası Bilgi Teknolojileri Müfettişi Oğuz Kavak tarafından gerçekleştirdi. İzleyicilerin ilgiyle takip ettikleri sunumda özellikle sanal kart kullanımını vurgulayan Kavak, internetten alışveriş yapmanın en güvenli yolunun sanal kart kullanımı olduğunu belirtti.
SSL Sertifikasına bakın!
Oğuz Kavak sunumuna “internet bankacılığı hesabınıza giriş yaptığınızda açılan pop-up pencerelere dikkat edilmesi, e-posta ile gelen ve bankadan gönderilmiş gibi görünen iletilere itibar edilmemesi, tarayıcı adres çubuğuna bakılması ve ssl sertifikasının geçerlilik tarihi ve güvenilirliğinin kontrol edilmesine gerektiğini” belirterek devam etti. 
Etkinlik bitiminde izleyicilerden gelen sorulara detaylı açıklama getiren Kavak, katılımcılara ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

Haber: İzmir İnternet Haftası Basın Temsilcisi (12.04.2012 / Konak-İzmir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder