4 Nisan 2015 Cumartesi

EBA Işığınız Olsun!

EBA Işığınız Olsun!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde İzmir İnternet Haftası etkinlikleri 10.yılında da zengin içeriğiyle açılışa hazır. Türkiye'de internet 22 yaşında olacak ve İzmir'de eğitim öğretim anlamında bu haftaya katkı sunmaya devam edilecek.



6 Nisan Pazartesi günü, 2015 İzmir İnternet Haftası etkinlikleri, Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılıyor. Konuşmacımız Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr.Ahmet Koltuksuz olacak.  Ayrıca aynı gün öğrencilere "Dijital Vatandaşlık" konusunda bilgilendirme yapılacak.
7 Nisan Salı ve 8 Nisan Çarşamba günleri Yaşar Üniversitesi konferans salonunda yine Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyelerince verilecek konferanslarının teması 2015 Uluslararası Işık Yılı (IYL 2015) olacak. İki gün boyunca toplamda 10 farklı konuşmacının yer alacağı konferansta 160 lise öğrencisi dinleyici olacak. Öğrencilerimizin bilimsel üretimde, teknoloji üretkenliğinde üst düzeylerde olabilmesi için bu ışığın yol göstermesini umuyor ve hedefliyoruz.
9 Nisan Perşembe ve 10 Nisan Cuma günleri Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi UZEM salonunda gerçekleşecek olacak üç ayrı atölye çalışması ile gönüllü olarak başvuru yapan, kendisini geliştirmek isteyen öğretmenlerimize bir dizi spot eğitim sunulacak. Dijital Kurgu Teknikleri ve Uygulamaları ile kamera arkasındaki işleri öğrenecek, Algodoo ile Fiziğe dijital bakış atacak, Adobe Flash CC ile android işletim sistemlerine uygun uygulamalar (APK dosyaları) hazırlanacak.
13 Nisan Pazartesi günü geleneksel İnternetin Doğum Günü kutlaması yapılacak. Konak Salih İşgören İlkokulu'nun ev sahipliğinde yapılacak kutlama ile doğum günü pastası kesilecek.
14-15-16 Nisan tarihlerinde ise MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve SEBİT Bilişim destek ve işbirliği ile EBA E-İçerik Geliştirme Çalıştayı yapılacak. 40'ın üzerinde branş öğretmeninin katılacağı çalıştay sonucu 17 Nisan Cuma günü kapanış etkinliklerinde sunulacak, hazırlanacak e-içerikleri bakanlığımıza sunulacak. Çalıştay Bornova Mazhar Zorlu EML Öğretmen Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
17 Nisan Cuma günü kapanış etkinliği, çalıştay sonuçlarının sunulması, çeşitli engel gruplarındaki bireylere ait başarı hikâyelerinin gösterimi ile İzmir Fen Lisesi'nde yapılacak.

İzmir'de gelenekselleşen ve 10.su yapılacak olan eğitim çerçevesinde internet haftası etkinliklerin sloganı EBA IŞIĞINIZ OLSUN, teması ise UNESCO ve BM tarafından kabul edilen 2015 Işık Yılına uygun olarak IŞIK.

İnternetteki eğitim olanakları, gelişim fırsatları, bilişimle gelişim, bilgisayar kullanımının insan hayatına yararları, toplumsal farkındalıkta bilişimin rolünü artırma ve teknolojinin doğru kullanımı konularında yıllardır emek veren İzmir İnternet Haftası ekibinin amaçlarından biri de yaygınlaştırmadır. Bu çerçevede İzmir'deki okullarımızda da EBA'nın ve içeriklerinin tanıtımı, Fatih Projesinin amacı, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı konularında da eş zamanlı etkinlikler yapılmaktadır.

İzmir İnternet Haftası resmi internet sitesi: http://izmirinternethaftasi.org
İzmir İnternet Haftası Twitter Adresi: https://twitter.com/izmirinternet
2015 Tanıtım Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=8F34AaDdZhg
E-Dergi: http://izmirinternetdergisi.blogspot.com.tr/






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder